Projekt: Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta

Opći sindikat MUP-a RH nakon dugotrajnog i preciznog pripremnog postupka, vlastitim kvalitetnim kadrom i gotovo danonoćnim radom  u partnerstvu s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva sklopili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda za financijsko razdoblje 2014-2020 – kroz poticajni projekt pod nazivom „Jačanje socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta“.

Kroz postizanje konsenzusa i i dogovora s poslodavcima, ministarstvima, lokalnom upravom i državom, Opći sindikat će uz ova sredstva ima čvršću pregovaračku poziciju, a kroz naš budući uspjeh u provođenju svih predviđenih projekata, profitirati neće samo struke koje su navedene, već će se pozitivni učinci naših nastojanja izravno ili posredno reflektirati na društvo u cjelini, poglavito na osobe koje su zaposlene.

OS MUP-a, kao sindikat i udruženje državnih službenika koji za prvi i osnovni cilj ima postizanje kvalitetnije primjene svih prava iz radno-pravnih odnosa, kao i podizanje osobnog i poslovnog kako financijskog tako i društvenog standarda, na način koji je dugoročan i održiv, sklopili smo ovaj ugovor kako bi omogućili financiranje nadolazećih projekata iz domene razvoja civilnog društva kroz različite aktivnosti, kako bi se naglasila važnost socijalnog dijaloga između poslodavaca i posloprimaca.

U našem slučaju nadolazeće aktivnosti odnose se na policijske službenike, djelatnike u vatrogastvu, pripadnike pravosudne policije i pripadnike carine, kako bi intenziviranjem unaprjeđenja razvoja socijalnog dijaloga postavili sve navedene u puno bolju poziciju u dijelu pregovaranja oko radnih uvjeta, plaća, dodataka na plaću i ostalih elemenata društveno socijalnog standarda poput otpremnina, naknada za minuli rad, beneficijske dodatke i drugo, pravo na privatno vrijeme.

Početne aktivnosti provode se kroz organizaciju konferencija u formi okruglih stolova za zaposlenike MUP-a RH na temu „Jačanjem socijalnog dijaloga do zdravih radnih mjesta“, u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave, čime na području cijele RH uspostavljamo interoperabilno funkcioniranje i povezanost s razgranatom temetskom mrežom, gdje svi sudionici imaju isti cilj. U cjelokupni projekt uključen je i “Institut društvenih znanosti “dr. Ivo Pilar”.

Projekt se provodi uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

RADIMO ZDRAVO

UP.04.2.1.06.0017

JAČANJEM SOCIJALNOG DIJALOGA DO ZDRAVIH RADNIH MJESTA

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

IZRADU OVE INTERNET STRANICE SUFINANCIRALA JE EUROPSKA UNIJA IZ EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

SADRŽAJ STRANICE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOSTOPĆEG SINDIKATA POLICIJE MUP-a RH

 

Opći sindikat MUP-a RH