INCIDENTI S MIGRANTIMA

Prije nekoliko dana dogodio se incident u kojem je 50 migranata utrčalo u vlak ponašajući se agresivno i pri tome su odgurnuli kondukterku…koliko medija je pisalo i istražilo taj slučaj?! Samo njih par, bez teksta na naslovnici i to tek nekoliko dana kasnije. 

Jučer u popodnevnim satima ponovno incident u kojem je pucano na policijske službenike (specijalnu policiju) iz smjera skupine migranata na granici s BiH i to nije prvi put! 

I sada pitanje za sve one novinare, toliko socijalno osjetljive na migrante i one građane koji snimaju našu policiju….koliko ćemo šutiti o ovom problemu i koliko će građana biti “emotivno uznemireno” s profesionalnim postupanjem policijskih službenika prema migrantim?! Zar jos uvijek u našem narodu vrijedi ona “oni nas tuku a nama je neugodno”?! I nameće se još jedno pitanje….Schengen ili divlji zapad?! Podatak koji je iznio ministar: “pritisak migrantske populacije na hrvatske granice je 160% veći nego što je bio prošle godine”.

Sa Schengenom nismo postali mala Švicarska s otvorenom granicom prema EU već smo sa smanjenim kapacitetom policijskih službenika na granici postali švicarski sir!

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/iz-smjera-grupe-migranata-na-hrvatsku-specijalnu-policiju-pucano-iz-vatrenog-oruzja-oglasio-se-bozinovic-15376707